IFK Lindesberg/GSBK

Referat: Gideonsbergs IF F02 - IFK Lindesberg/GSBK

Vilken match!
På fredagkvällen 12/5 åkte vi med en något decimerad trupp till Önsta IP för att möta GIF borta.
Med förra säsongens match (förlust 17-1 hemma) var vi osäkra på vad kvällen hade att ge, men som den utvecklade sig!
Tjejerna spelade fotboll som om de aldrig gjort annat och dominerade stora delar av matchen. Bakåt var det tvärstopp för GIF då backlinjen anförda av Fanny och Moa, med Lisa och Maja (Alma, Tinne)på ytterback, effektivt stoppade alla anfallsförsök, och Alice var säkerheten själv i målet. Första halvlek bjöd på 2 mål där vi inledde målskyttet efter en kanonfrispark av Tinne som målvakten inte kunde hålla, Frida var då påpasslig och petade in returen. GIF kunde lite senare reducera, men vi höll modet uppe och spelade fortsatt bra halvleken ut. I andra halvlek startade GIF i ett högt tempo men vi stod emot på hela planen och lyckades ta oss in i matchen igen genom att vara starkare i närkampsspelet.
Vi flyttade upp spelet och skapade flera lägen och fasta situationer, varav en hörna där Fanny snappade upp bollen utanför straffområdet och satte bollen snyggt i högra krysset med vänsterfoten. Efter målet bestod spelet mest av kamp och vi kämpade och slet för varandra vilket gjorde att vi kom vinnande ur de flesta situationerna. I och med detta kunde mittfältet med Tea, Astrid, Kajsa, Linnea Julia A, Julia O och Tinne, Alma mfl. skapa flera fina lägen själva, och för Frida som för dagen var ensam på topp. Vi fick lov att spela lite på ovana positioner då vi för var lite få avbytare men alla gjorde jobbet idag oavsett var man fick speltid.
Mot slutet fick vi flera bra lägen att avgöra, och borde dessutom haft en straff då Frida blev fasthållen vid en frilägessituation, men hon fick istället chansen straxt efter att avgöra matchen då hon sprang ifrån sin back, rundande målvakten, och satte bollen säkert i mål.
Hela laget förtjänar 5+ idag för den storstilade insatsen!
Tack tjejer mycket kul att vara ledare en kväll som denna!